En vacker stad som har mycket att erbjuda

Om du skulle ha vägarna förbi Linköping bör du absolut parkera bilen i några timmar och se vad staden har att erbjuda. Till och med några dagar över finns det massor av roliga saker att göra och se i denna mysiga stad i mitten av landet.

 

Massor av aktiviteter för hela familjen
Om du besöker Linköping med familjen finns det mängder av trevliga saker att hitta på. Vissa saker kommer att uppskattas mer av de lite yngre medlemmarna, till exempel Cloettas chokladbod. I chokladboden kan ni få se hur chokladen görs och även få chansen att köpa med er nygjorda praliner. Under sommaren har Linköping ett event som heter Tidernas sommar. Då får man se hur det var att bo i Linköping för hundra år sedan. Man bör verkligen passa på att besöka Friluftsmuseet Gamla Linköping då. I museet kan barnen prova att sitta i ett gammaldags klassrum, se hur det var förr, samt till och med tillverka sina egna leksaker. Skulle det vara någon tekniknörd i familjen bör ni också besöka Datamuseet IT-ceum. Här kan hela familjen lära sig om hur internet fungerar och historien bakom datorn.

 

Andra roliga saker att göra under sommaren i Linköping är såklart att grilla. Ta med familjen ut till Bergsbadet och njut av sol och bad. Här finns det bra grillmöjligheter och allt annat man behöver för en sommardag utomhus.

 

Mysiga turer i Linköping
Något annat som verkligen är värt att göra när man har vägarna förbi Linköping, är att åka till Mutebo-Aspnäs Järnväg. Här finns det en uppbyggd och fungerande järnväg, dock mycket mindre än en riktig. Här kan ni ta er en tur med ett riktigt gammeldags ånglok som måste eldas med kol för att rulla. Efter turen på cirka 15 minuter kan ni ta en paus på caféet som ligger intill. Här serveras både glass och hembakade godsaker.En vacker stad som har mycket att erbjuda 1

 

Om ni vill göra något som hela familjen uppskattar kan ni även åka förbi Ekenäs slott. Här kan ni vuxna lära er om platsens unika historia och ta er en titt i det gamla slottet, medan barnen roar sig med riddarspel. Under sommaren anordnar nämligen Ekenäs slott riddarspel. Det är ett stort medeltidsevent som erbjuder allt ifrån tornerspel till medeltidsshower.