Sport i Linköping

Linköping har en rikt idrottsliv och erbjuder sina invånare ett flertal idrottsplatser både inomhus och utomhus. Linköping stad satsar på idrotten och är öppna för nya idrottsgrenar, är man intresserad av att börja med en sport i Linköping finns det mycket att välja på. Fotboll, ridning, golf, gym och olika bollsporter är bara en liten del av vilka grenar man kan utöva. Att ägna sig åt någon sportaktivitet är både roligt och bra för kroppen och gör så att man mår bättre. Frisk luft är alltid bra och om man inte vill delta aktivt i någon idrott kan man alltid promenera på någon av Linköpings motionsspår.

Friidrott och utomhussporter

Linköping har en fotbollsarena med uppvärmd konstgräsplan vilket innebär att man kan använda den under en längre period under året. Med 7400 sittplatser finns det gott om utrymme för publiken, flertalet omklädningsrum med duschar, konferenslokaler och lounger gör det till en välbesökt arena. Campus Valla har en stor friidrottsarena med 8 löpbanor, plats för några hundra åskådare på läktarplats och träningsytor. Är man en hängiven squashspelare åker man till Linköpings Squashcenter, Flera squash-stjärnor spelar i Linköping och med lite tur kan man få se dem träna. Det finns även sporter att utöva vintertid då man har ett flertal skidspår att välja mellan både i och strax utanför Linköping och isbanor för hockey, bandy och allmän skridskoåkning.

Bättre hälsa med idrott

Att ägna sig åt idrott och någon form av sport är bra för hälsan och välmåendet. Oavsett vad man gör så är det viktigt att man rör på sig och håller igång kroppen. Det kan räcka med att ta en kortare och längre promenad eller jogga i löpspåret. Några besök på gymmet för att bygga upp musklerna, eller att man deltar i någon av deras gruppaktiviteter som spinning, yoga eller dans gör så att kroppen håller längre och att man blir lite piggare vilket i sig bidrar till att man orkar mer i vardagslivet. Att anlita en personlig tränare som visar exakt hur du ska träna för att må bättre är en bra lösning om man är lite osäker.