Populära fikaställen i Linköping

Med sin vackra stadskärna är Linköping ett utmärkt utflyktsmål. Bara den imponerande domkyrkan, ursprungligen uppförd på 1100-talet, gör staden värd ett besök. Lägg därtill Flygvapenmuseet, som torde roa alla med intresse för historia eller maskiner, så är saken klar. Oavsett om man är på besök eller bofast kan det smaka bra med en fika. Vilken tur då att Linköping hyser ett antal caféer och fikaställen, från populära kedjor till mer personliga lokala varianter. Konstigt vore väl annat, i en stad som bland annat är hem till mer än 20 000 studenter på den anrika högskolan!

Fika och integration

Fika kan vara en hjälp vid integration, vilket bland annat kan ses i flera initiativ som startats upp runt omkring i landet. Och visst är det väl något alldeles särskilt med att sitta ner vid ett bord tillsammans med andra människor och dela en fika? Att bryta bröd med en annan människa leder automatiskt till att någon form av relation etableras. Det blir helt enkelt väldigt mycket svårare att tycka illa om någon man har fikat med. Vem vet vilka intressanta samtal som denna lugna stund kan leda till? En av våra större kaffetillverkare har tagit till vara på detta i en av sina reklamkampanjer, där de parar ihop två stycken till synes väldigt olika personer, som ”bara är grannar”.

Gå hit för en fika!

Sammanfattningsvis har Linköping alltså flera intressanta fikaställen, oavsett om du är bofast eller turist. Ett av de mest populära caféerna lär vara Babettes Kafferi, beläget alldeles intill Trädgårdstorget i vacker lummig miljö. Det är lätt att falla för denna lilla pärla, med sin varma och gemytliga framtoning! För den som istället är sugen på glass finns GelatoHouse på två ställen, dels centralt på Repslagaregatan men också naturskönt beläget vid Valla gård, väl värd den lilla omvägen. Om du istället letar efter en ordentlig lunch eller ett nyttigare alternativ, är det såklart Hälsofreak du ska gå till! På Klostergatan hittar du denna uppstickare med tydligt hälsofokus och lite mindre socker och fett. Linköping har kort sagt någonting för alla!