Bo i Linköping

I motsats till Sveriges tre största städer, Stockholm, Göteborg och Malmö så finns det lediga bostäder i Linköping. I skrivande stund, januari 2015, finns det till och med lediga hyreslägenheter. För den som längtar till ett boende utan så mycket trafik och avgaser finns det möjlighet till att med storstadsmått mätt låga kostnader få ett eget boende med närhet till naturen i Linköping och dess direkta närhet.

För den som har svårt att finna bostad i Stockholm med omnejd kan Linköping vara en bostadsort att pendla ifrån. Särskilt då man åker tåg, vilket ger tid att läsa en bok eller varför inte starta dagen med att gå igenom jobbmejlen. På hemresan kanske man kan unna sig en stund av ren avkoppling.

 

Hyresrätter
På Linköpings kommuns webbsajt finner man de hyresvärdar som själva valt att publicera sin kontaktinformation där. Det går bra att hyra allt från ”vanliga” hyresrätter, nyproducerade lägenheter, studentbostäder samt seniorboenden.

Man kan även söka hyresbostäder via sajten kvalster.se som publicerar de senaste lägenheterna att hyra.

 

Bostadsrätter & villor
För den som önskar investera i sitt boende, antingen i from av en bostadsrätt eller i en fastighet som villa, kedjehus eller radhus rekommenderas kontakt med fastighetsmäklare på orten. Mäklare som väl känner till Linköping med omnejd och som kan dela med sig av sina erfarenheter och planerad stadsplanering och framtida utveckling.Bo i Linköping 22

 

Tomtförmedling
Genom att köpa en tomt via kommunens tomtförmedling kan drömmen om ett eget hus bli verklighet. Här får man som presumtiv spekulant även information om bland annat markförutsättningar och regler för byggnation, nog så viktigt då man bygger nytt.

Kommunen beskriver även var tomterna är belägna, hur nära det är till affärer, familjedaghem, skola och annat som exempelvis sådant som apoteks- och posttjänster

Ta kontakt med den som agerar som husförsäljare på orten. Några av de som arbetar i Linköping med omnejd är Myresjöhus, Smålandsvillan, Swedbank, VårgårdaHus och Älvsbyhus.